SONGWRITING CLINICS

Focus op één thema of onderwerp

Eén thema – één gast

De clinics van Songwriterschool focussen specifiek op één thema of één onderwerp. Je kunt ze daarom prima apart volgen, eventueel als aanvulling op de cursussen. Omdat je speciaal meer wilt leren over bijvoorbeeld:

  • chord progressions,
  • lyrics,
  • zang,
  • opnametechniek
  • performance

Ook nodigen we regelmatig bekende professionele songwriters uit om te vertellen over hun werk en hun aanpak. Gasten waren bijvoorbeeld al Ed Struijlaart, Bertolf, Maaike Ouboter, Yori Swart, Jan Rot of Paul de Munnik.

Clinics The Songsmith Series

Succesvolle songwriters persoonlijk te gast

paul de munnik

In de clinics van de Songsmith Series maak je rechtstreeks kennis met de werkwijze en ideeën van succesvolle songwriters uit Nederland en daarbuiten.

Je krijgt de gelegenheid om ze persoonlijk vragen te stellen. Wat inspireert hun? Hoe gaan ze te werk? En wat is de belangrijkste ervaring die ze willen meegeven? Je ontvangt waardevolle info en inzichten uit de eerste hand. Daarmee kun je je eigen skills en talent voeden!

Clinic Chord Progressions

Leer onweerstaanbare akkoordencombinaties

Chord progressions

Veel succesvolle songs zijn gebaseerd op dezelfde combinaties van akkoorden. Niet zo vreemd, want deze beproefde ‘chord progressions’ liggen nu eenmaal goed in het gehoor. Dus lenen ze zich uitstekend als frame voor je liedje. Ze passen logisch bij elkaar en bieden veel ruimte voor variatie.

In de clinic Chord Progressions leer je veel van deze populaire combinaties. Maar ook hoe je harmonisch kunt variëren of juist verrassende wendingen kunt toepassen.

 

Clinic Lines & Lyrics​​

Zo schrijf je loeisterke songteksten

Lines & Lyrics - Songwriterschool

Hoe vertaal je ideeën, gedachten, emoties en verhalen naar pakkende lyrics? Waarom is de eerste zin zo belangrijk, hoe kom je op een aantrekkelijke titel? En waarom grijpt de ene tekst je direct bij de keel terwijl je de andere meteen weer vergeet?

In de tweedelige clinic Lines & Lyrics duik je diep in de kracht van songteksten. Je analyseert teksten van toonaangevende songwriters. Je krijgt handige, bruikbare tools om je lyrics diepgang en overtuiging te geven. Lines & Lyrics schudt de tekstdichter in je klaarwakker!

 

Clinic Home Recording​​

Leer professionele opnames maken in je eigen thuisstudio

Jouw liedjes verdienen een goede opname. Bovendien helpt een uitgewerkte demo ook om je eigen songs goed te beoordelen. Maar wat voor microfoon heb je nodig? En wat is het beste programma? Hoe neem je zang goed op? Welke effecten kun je gebruiken?

De Songwriterschool werkt samen met specialisten die alle ins & outs kennen en hun ervaring met jou delen. We organiseren regelmatig clinics en informatiesessies met producers en engineers om je skills te helpen verbeteren.

 

“Ik heb echt van genoten van de clinic en wilde
alle informatie als een spons tot me nemen!”

Telefoon

+31 6 51161323

Instagram