SONGWRITERS KITCHEN

wo 2, 9 & 16 maart 2022

Vervolgcursus

Songwriters Kitchen (online, livestream) –VOL—

Leer het recept van sterke songs!

Driedelige live online songwriting cursus voor songwriters met basiservaring. Wekelijks stappen we via livestream samen in de keuken van succesvolle songwriters. We kijken naar hun recepten, hun gewoontes, hun voorbereidingen… en hun geheime ingrediënten!

Wil jij singer-songwriter worden? Dan is deze live online songwriting cursus echt iets voor jou! Je ontdekt de kracht van beeldende taal en de waarde van inspiratie. We onderzoeken pakkende melodie en harmonie. En we verdiepen ons in beproefde hits van de afgelopen 70 jaar. Daardoor vul je je muzikale kruidenrek met waardevolle manieren om je creativiteit om te zetten in muziek.

Lyrics

Verder staan de lyrics/songteksten centraal: rijmvormen, metaforen, storytelling en het natuurlijke ritme van je tekst. En wat is een narrative? Je komt alles te weten over de kracht van woorden. En over het samenspel tussen lyrics en melodie.

In deze online songwriting cursus doe je oefeningen en opdrachten; in de besloten Facebook-groep krijg je gedurende drie weken extra tips. Je kunt vragen stellen en ideeën uitwisselen.

In de groep én individueel

Deze Zoom-cursus is verdeeld over drie weken. Je doet mee aan drie live groepssessies van twee uur (livestream) en krijgt huiswerkopdrachten. Daarnaast ontvang je binnen de cursusperiode een exclusieve privésessie van een half uur om specifiek te werken aan je persoonlijke kwaliteiten als songwriter.

Wat je leert

Het rendement: met de songwriter opleiding Songwriters Kitchen til je je eigen songs op een hoger plan, je leert sterke beelden schetsen met je songteksten, je gaat je eigen fantasie prikkelen én die van je luisteraar.

Het resultaat: Jouw persoonlijke kookboek vol recepten voor aantrekkelijke eigen songs; vaardigheden om jezelf voor te bereiden op je composities. Ook vind je manieren om een eigen stijl te ontwikkelen in muziek en lyrics. Jij maakt de smaak van jouw muzikale gerechten, doelbewust en met overtuiging.

• 3 groepssessies, livestream via Zoom (avond, 19:30 – 21:30 uur)
  • 1 exclusieve privésessie via Zoom (datum/tijd in overleg)
  • Tussentijdse songwriting opdrachten en online begeleiding
  • Niveau: meer ervaren songwriters en deelnemers die de e-cursus Songwriting Basic hebben gedaan
  • Engels- en Nederlandstalig​
  • Focus op muziek én lyrics
  • Uiteenlopende stijlen
  • Toegang besloten Facebook-groep
  • Certificaat na afloop

Data:  –VOL–
Kosten: € 219 (volwassenen) € 179 (studententarief tot 21 jaar)

Hoe: via Zoom
Voor wie: Songwriters met basiservaring van 16 – 66 jaar

Voorwaarden

Songwriterschool gaat zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier hoe we je gegevens gebruiken en beschermen. Door je aan te melden ga je hiermee akkoord.

“Ik dacht dat ik al aardig schreef, intuïtief.
Maar zie dat ik aan het begin sta en het nog veel krachtiger kan doen.”