Songwriting Masterclass

FROUKJE

woensdag 12 juni

 

Songwriting masterclass: learn from the best!

Als aanvulling op het cursusprogramma kun je deelnemen aan songwriting masterclasses. In een songwriting masterclass maak je rechtstreeks kennis met de werkwijze en ideeën van succesvolle singer-songwriters uit Nederland en daarbuiten.

Elke songwriting masterclass is een unieke online sessie waarin bekende liedjesmakers jou live vertellen over hun kijk op songwriting. Je krijgt de gelegenheid om ze persoonlijk vragen te stellen: Wat inspireert hun? Hoe gaan ze te werk? Schrijven ze alleen of met anderen? Wat zijn hun favoriete liedjes en wie hun favoriete liedjesschrijvers? En wat is het belangrijkste advies die ze willen meegeven?

Je krijgt waardevolle info en inzichten uit de eerste hand, waarmee je je eigen songwriting skills en talent voedt. En je mag live vragen stellen!

 

woensdag 12 juni 2024:

FROUKJE

 

Froukje - foto Ella Wijnen

foto: Ella Wijnen

20:00 – 21:30 uur
Via Zoom

Tickets € 24,50

Popsensatie Froukje is de afgelopen vier jaar als een komeet gegaan. Ze is pas 18 jaar en studeert Songwriting aan conservatorium in Rotterdam als ze zich begin 2020 met haar single ‘Groter Dan Ik’ in één klap profileert als een van de nieuwe beloften van de Nederlandse alternatieve pop.

Vanaf dat moment is haar ster rijzende en inmiddels heeft ze twee Edisons (voor de EP’s ‘Licht en Donker’ en ‘Uitzinnig’), drie keer 3voor12 Song van het Jaar (voor de single ‘Ik Wil Dansen’ en ‘Zonder Gezicht’ met S10 en ‘Als Ik God Was’), twee 3FM Awards (voor Beste Nieuwkomer en Beste Artiest) en een Zilveren Notenkraker op haar naam staan. Ook stond ze op de hoofdpodia van onder andere Lowlands, Down The Rabbit Hole, Rock Werchter en Pukkelpop.

Met haar kwetsbare, pakkende songs over menselijk verdriet en maatschappelijke thema’s heeft Froukje de harten van de Nederlandse muziekliefhebber veroverd, resulterend in uitverkochte clubtours en volle festivalzomers.

In januari 2024 verscheen haar langverwachte debuutalbum ‘Noodzakelijk Verdriet’. Daarop staan onder meer de tracks ‘Als Ik God Was’, ‘Naar Het Licht’ en ‘Houden Van Mij’.

Over haar songwriting zegt ze bij 3voor12 onder andere: “Ik wil met mijn muziek vangen wat we allemaal gemeen hebben: de wil om liefde, angst, eenzaamheid.”

Mijn muziek is mijn thuis
Ik heb genoeg aan mijn vrienden
Ik heb genoeg aan wie zij zijn
Ik ben genoeg en ik verdien het
Om te houden van mij

(Houden van Mij)

WOENSDAG 12 JUNI 2024
Start 20:00 uur
Via Zoom
Tickets € 24,50

 

Eerder te gast:

 

Ed Struijlaart

Ed Struijlaart

Bertolf

Bertolf

Maaike Ouboter

Maaike Ouboter

Yori Swart

YORI

Martyn Joseph

Martyn Joseph

Susan Cattaneo

Susan Cattaneo

Jan Rot

Jan Rot

Paul de Munnik

Paul de Munnik

Ruben Hein

Ruben Hein

Lori Lieberman

Lori Lieberman

Lori Lieberman

Stéphanie Struijk

Lori Lieberman

Femke Weidema

“Erg inspirerende clinic met Bertolf!
Lekker upbeat, goede selectie van vragen en humor.”

Songwriterschool
 
Songwriterschool | Zijl 53 | 1862 HM | Bergen NH | info@songwriterschool.nl | 06-51161323 | KvK 37086623
Privacybeleid | Algemene Voorwaarden