Songwriting Masterclass

FEMKE WEIDEMA

vrijdag 27 oktober

 

Songwriting masterclass: learn from the best!

Als aanvulling op het cursusprogramma kun je deelnemen aan songwriting masterclasses. In een songwriting masterclass maak je rechtstreeks kennis met de werkwijze en ideeën van succesvolle singer-songwriters uit Nederland en daarbuiten.

Elke songwriting masterclass is een unieke online sessie waarin bekende liedjesmakers jou live vertellen over hun kijk op songwriting. Je krijgt de gelegenheid om ze persoonlijk vragen te stellen: Wat inspireert hun? Hoe gaan ze te werk? Schrijven ze alleen of met anderen? Wat zijn hun favoriete liedjes en wie hun favoriete liedjesschrijvers? En wat is het belangrijkste advies die ze willen meegeven?

Je krijgt waardevolle info en inzichten uit de eerste hand, waarmee je je eigen songwriting skills en talent voedt. En je mag live vragen stellen!

 

vrijdag 27 oktober 2023:

FEMKE WEIDEMA

032 141a2342 2 2 1

20:00 – 21:30 uur
Via Zoom

Tickets € 22,50

De van oorsprong Friese Femke Weidema is in Nederland misschien niet heel erg bekend, maar in de VS, en dan vooral in Nashville, is ze zeer succesvol als Grammy-winnende songwriter, producer en componist. Ze heeft geschreven met de schrijvers achter de hits van Miley Cyrus, Taylor Swift, Celine Dion, Whitney Houston, Lady Gaga en nog veel meer. Femke is songwriter voor onder anderen Stevie Nicks, Mary J. Blige en de tv-serie Nashville.

Na haar studie aan het Berklee College of Music in Boston verhuisde Femke naar LA en behaalde haar Masters in Commercial Music aan de Cal State University. In LA werkte ze voor de prestigieuze Remote Control-studio’s van Hans Zimmer, waar ze muziek voor film en tv arrangeerde, programmeerde en orkestreerde. Daarna koos Femke voor Nashville om haar passie voor produceren en schrijven met artiesten te volgen. In Nashville richtte ze haar eigen indie-label op, LV Music, om opkomende indie-artiesten onder te brengen.

In deze Masterclass vertelt Femke natuurlijk over haar werk als songwriter en producer. Maar ze is ook bekend om haar visie op ondernemen in de muzieksector. Dit wordt een enorm gevarieerde en super-interessante livestream Masterclass!

In november toert Femke door Nederlandse theaters met onder anderen collega-songwriters Tim Akkerman, Pieternel en VanVelzen. Hun programma heet ‘Een liedje voor jou’. Kijk hier voor de speeldata

VRIJDAG 27 OKTOBER 2023
Start 20:00 uur
Via Zoom
Tickets € 22,50

 

Eerder te gast:

 

Ed Struijlaart

Ed Struijlaart

Bertolf

Bertolf

Maaike Ouboter

Maaike Ouboter

Yori Swart

YORI

Martyn Joseph

Martyn Joseph

Susan Cattaneo

Susan Cattaneo

Jan Rot

Jan Rot

Paul de Munnik

Paul de Munnik

Ruben Hein

Ruben Hein

Lori Lieberman

Lori Lieberman

Lori Lieberman

Stéphanie Struijk

“Erg inspirerende clinic met Bertolf!
Lekker upbeat, goede selectie van vragen en humor.”

Songwriterschool
 
Songwriterschool | Zijl 53 | 1862 HM | Bergen NH | info@songwriterschool.nl | 06-51161323 | KvK 37086623
Privacybeleid | Algemene Voorwaarden