SONGWRITERSCHOOL

FAQ’s – Veelgestelde vragen

FAQ’s, veelgestelde vragen over de Songwriterschool

logo songwriterschool transparant
Waar zit Songwriterschool?

De workshops, clinics en cursussen van Songwriterschool vinden online plaats of in culturele ontmoetingsplek OldSkoel in Burgerbrug (NH), ca. 15 autominuten van Alkmaar. OldSkoel is een inspirerende locatie in het gebouw van een voormalige school. Maar het is ook mogelijk om workshops te organiseren op andere locaties. Bij de omschrijving van de activiteit kun je zien of deze online plaatsvindt, in OldSkoel of elders.

Moet ik een instrument kunnen spelen?

Het is niet verplicht, maar het helpt wel. Toch zijn er ook veel voorbeelden van succesvolle songwritersduo’s waarvan de één uitsluitend teksten schreef, terwijl de ander de muziek componeerde. Het is wel handig om bij je inschrijving aan te geven als je geen instrument speelt.

Moet ik noten kunnen lezen?

Nee, dat is niet nodig. We werken niet met lezen van blad. Wel is het handig als je de belangrijkste notaties van akkoorden kent en akkoordenschema’s kunt lezen.

Wat neem ik mee naar de workshop/cursus/clinic?

Als de gitaar je instrument is, neem die dan mee of houd ‘m bij de hand als je online gaat. In de cursusruimte van OldSkoel staan twee redelijke piano’s, maar je mag natuurlijk ook je eigen keyboard gebruiken. Verder is het goed om een notitieblok of collegeblok paraat te hebben voor aantekeningen en teksten. Werk je liever op je laptop, ook prima. Wil je iets opnemen, zorg dan voor een recording device of een geschikte app op je smartphone. Bij online trainingen kun je vaak de opname ook later terugkijken.

Wat moet ik doen als ik verhinderd ben?

Ben je onverhoopt verhinderd, laat dit dan zo snel mogelijk weten via een e-mail aan info@songwriterschool.nl. In onze algemene voorwaarden lees je hoe het is geregeld wat betreft annulering.

Mijn vraag staat hier niet tussen. Wat nu?

Heb je een specifieke vraag? Mail dan naar info@songwriterschool.nl en je krijgt persoonlijk antwoord.

Songwriterschool
 
Songwriterschool | Zijl 53 | 1862 HM | Bergen NH | info@songwriterschool.nl | 06-51161323 | KvK 37086623
Privacybeleid | Algemene Voorwaarden