workshop

GHOST SONGS SCHRIJVEN

 maandag 24 oktober

Halloween-workshop

Een ghost song schrijven… Durf jij?

Heb jij de moed om een echte ghost song te schrijven? Een lied dat je rillingen bezorgt en de luisteraar achterlaat met de vraag: is dit echt gebeurd? Als je durft, doe dan mee met de workshop Ghost Songs schrijven!

Binnenkort is het Halloween, ‘de griezeligste feestdag van het jaar’. Spoken, geesten en monsters komen uit hun schuilplaats om de mensen schrik aan te jagen en ze mee te nemen naar gene zijde. Halloween is in de eerste plaats een traditie uit de Ierse, Schotse en Amerikaanse overlevering. Maar ook bij ons is het spokenfeest in opkomst, compleet met de griezelverhalen die erbij horen.

In de muziek vind je die spookverhalen en enge legendes ook terug, vooral in de Engelse en Amerikaanse songs. Geestverschijningen, mysterieuze ontmoetingen en regelrechte horror stories hebben er hun weg gevonden.

Songwriting workshop Ghost Songs

In de workshop Ghost Songs op maandag 24 oktober duiken we in dit duistere fenomeen. We luisteren naar een aantal klassieke muzikale spookverhalen, we analyseren waar zo’n song aan moet voldoen voor maximaal effect en we gaan nadenken over mogelijke thema’s om zelf zo’n song te schrijven. Je krijgt tips – en waarschuwingen (want dit onderwerp is niet voor bangeriken).

Schrijf zelf een spooklied

Daarna word je uitgedaagd om zelf zo’n song te maken, eventueel samen met een mede-deelnemer. Je hebt er zeven nachten voor. En je moet dit spooklied naar mij inzenden voordat het griezelfeest begint. Op zondag 30 oktober om middernacht, als het Halloween wordt, gaat jouw song online. Als je durft tenminste…

  • Word ingewijd in de geheimen van een spooklied
  • Ga de uitdaging aan om zelf een ghost song te schrijven
  • Volbreng je opdracht binnen 7 nachten

Waarschuwing

Heb jij het lef om mee te doen? Voor € 13 mag je bij deze online workshop naar binnen. Maar denk er goed over na, want als je eenmaal ja hebt gezegd, kan je niet meer terug…

Datum: maandag 24 oktober (20:00 – 21:30 uur)
Kosten: € 13
Hoe: live via Zoom

Voorwaarden

Songwriterschool gaat zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier hoe we je gegevens gebruiken en beschermen. Door je aan te melden ga je hiermee akkoord.

 

“It was many years ago
that I became what I amI was trapped in this life
like an innocent lambNow I can never show my face at noonAnd you’ll only see me walking
by the light of the moon”

(Sting – Moon over Bourbon Street)

Telefoon

+31 6 51161323

Instagram