fbpx

SONGWRITERSCHOOL

Workshops

Clinics

Coaching

WORKSHOPS

Schaven aan je songwriter skills!

Melodie | Harmonie | Lyrics

— ONLINE (3 avonden) —

Workshops

De naam zegt het al: tijdens deze online workshops (live via Zoom) ga je actief aan de slag. Theorie en praktijk gaan hand in hand. Natuurlijk ga je zelf ook aan het schrijven. We kijken naar het samenhangende geheel van harmonie, melodie, ritme en lyrics (tekst). Je krijgt volop gelegenheid voor vragen en je deelt je ervaringen met andere deelnemers.

De workshops worden geleid door singer-songwriter Peter van Vleuten. Hij deelt zijn ervaring als liedjesmaker en vertelt je wat hij door de jaren heen leerde van bekende songwriters in Nederland, in Nashville en aan Berklee College of Music in Boston. Daarnaast is er mogelijkheid om je eigen muziek te laten horen en samen aan het werk te gaan.

Je kunt kiezen uit twee niveaus:

 

Workshop Songwriting Basic (online)

Dé basis voor jouw songwriting!

Deze online basisworkshop Songwriting is een compacte, workshop (3 avonden) voor beginnende liedjesschrijvers. Je krijgt een kijkje in de werkwijze van beroemde songwriters, je ontdekt waarom bepaalde songs je recht in het hart raken of moeilijk uit je hoofd gaan, en vindt uit waar je inspiratie vandaan haalt. In de besloten Facebook-groep krijg je gedurende drie weken extra tips, kun je vragen stellen en ideeën uitwisselen. Meer info…

 • 3 avonden
 • Voor beginnende songwriters
 • Engels- en Nederlandstalig
 • Aandacht voor muziek en tekst
 • Uiteenlopende stijlen
 • Toegang besloten Facebook-groep
 • Certificaat na afloop

Data: do 11, 18 & 25 februari 2021
Kosten normaal: € 179 (volwassenen) € 149 (tot 21 jaar)
EARLY BIRDS: € 149 (volwassenen) € 119 (tot 21 jaar) – OP = OP

OPTIONEEL (exclusief voor deelnemers aan deze workshop): Neem je eigen song op in een professionele studio! Na afloop krijg je je unieke opname afgemixt mee. Meer weten? Klik hier!

Songwriters Kitchen (online)

Ontdek het recept van sterke songs!

Drieweekse live online cursus voor songwriters met basiservaring (kennis van akkoorden en de belangrijkste song-begrippen). Samen stappen we in de keuken van succesvolle songwriters: hun recepten, hun gewoontes, hun voorbereidingen… en hun geheime ingrediënten!

Je ontdekt de kracht van beeldende taal, de waarde van inspiratie, pakkende melodie en harmonie, en beproefde ‘best practices’ van de afgelopen 70 jaar populaire songs. Je vult je muzikale kruidenrek met waardevolle manieren om je creativiteit om te zetten in muziek. Lees meer…

 • 3 groepssessies, live via Zoom
 • 1 exclusieve privésessie via Zoom
 • Tussentijdse opdrachten en online begeleiding
 • Voor enigszins ervaren songwriters en deelnemers aan de workshop Songwriting Basic
 • Engels- en Nederlandstalig
 • Focus op muziek én lyrics
 • Uiteenlopende stijlen
 • Toegang besloten Facebook-groep
 • Certificaat na afloop

Data: do 8, 15 & 22 april 2021
Kosten normaal: € 219 (volwassenen) € 179 (tot 21 jaar)
EARLY BIRDS: € 179 (volwassenen) € 149 (tot 21 jaar) – OP = OP

OPTIONEEL (exclusief voor deelnemers aan deze workshop): Neem je eigen song op in een professionele studio! Na afloop krijg je je unieke opname afgemixt mee. Meer weten? Klik hier!

CLINICS

Intensieve focus op één thema

Chord progressions | Lyrics | Special guests

Clinics

De (online) workshops van Songwriterschool zijn breed: ze gaan in op de combinatie van harmonie, melodie en lyrics. Maar bij de clinics is het andere koek. Daarbij diep je bepaalde thema’s veel meer uit. De focus ligt dus op één speciaal aspect van songwriting. Bijvoorbeeld:

 • Hoe maak je krachtige metaforen in je teksten?
 • Werken met sterke chord progressions
 • Welk perspectief kies je voor je narrative?
 • Toplining (google maar!)

Gastdocenten

Enkele keren per jaar organiseren we zo’n specifieke clinic. Ook nodigen we soms een (bekende) songwriter, muzikant of vocalist uit als gastdocent om iets te vertellen over zijn/haar werk, visie, ervaringen, tips & trucs. Lees meer…

Ed Struijlaart

Bertolf

 

 

 

 

 

 

 

 

 

27 januari 2021: Songsmith Series met Bertolf >

 

Clinic: Chord progressions

Hoe maak je lekker in het gehoor liggende akkoordenreeksen? Welke succesvolle clichés kennen we in de populaire muziek? Hoe maak je je harmonieën interessant en af en toe zelfs verrassend?

In deze compacte clinic ga je intensief in op de harmonische kant van songs. 100% focus op akkoorden: drie- en vierklanken, liggingen en andere harmonische keuzes die jouw song nog aantrekkelijker maken. Een beetje harmonieleer, een snufje solfège, maar vooral veel praktische tips en herkenbare handigheidjes.

Datum: nog niet bekend
Minimaal 5 deelnemers

Clinic: Spice up your lyrics!

Hoe geef je je lyrics diepgang en impact? Welke tools kun je kiezen om beelden te versterken of zinnen te maken die blijven hangen bij je luisteraar? Hoe vermijd je clichés en hoe geef je je tekst echt persoonlijkheid?

In deze clinic duik je dieper in de lyrics en ontdek je nieuwe manieren om je songteksten zeggingskracht te geven. Je leert stijlfiguren toe te passen en aansprekende titels te bedenken; je maakt sterke tekstuele hooks en lyrics die echt vertellen wat jij te zeggen hebt. Zo komt datgene wat jij muzikaal wilt overbrengen nóg beter tot uitdrukking.

Datum: nog niet bekend
Minimaal 5 deelnemers

COACHING

1-op-1 werken aan jouw song(s)

Coaching

Werken in groepen is leuk omdat je van elkaar leert. Maar misschien wil jij jouw songs een VIP-treatment geven en compleet ingaan op jouw behoeftes als songwriter. Dan is 1-op-1 coaching dé oplossing. Dit kan online of op locatie.

Wat jij wilt

Waar wil jij exclusief aan werken: je lyrics, je harmonie, je melodie? Wil je een song uitdiepen waar je mee bezig bent? Ben je op zoek naar een betere uitwerking van je narrative? heb je een idee voor een song maar weet je nog niet hoe je die wilt uitwerken?

Persoonlijk aanbod

Jij mag het zeggen. En je krijgt een compleet persoonlijk aanbod. Dat kan één dagdeel zijn of een meerdaags traject met of zonder tussentijdse (online) begeleiding. Een maatwerkaanbod dus.

Invulling en kosten

We maken vooraf een afspraak over de invulling, on- of offline, het aantal dagdelen dat je aan het werk wilt gaan, en wanneer. Prijs in overleg vanaf € 300 (volwassenen) of € 249 (tot 21 jaar).

Meer weten?

Mail dan naar info@songwriterschool en we nemen contact op voor een gratis intakegesprek!​

“All is fair in love and songwriting.” – Norah Jones

Telefoon

+31 6 51161323

Instagram

Scroll Up