Songwriterschool

Achtergronden en aanvullingen bij het handboek

ZO WORD JE EEN SONGWRITER

 

playlists | handige links | lees-, luister- en kijktips

Peter van Vleuten

Kijk, luister, leer

Deze pagina is bedoeld om je nog meer achtergronden en informatie te geven bij het boek ‘Zo word je een songwriter’. Meer dan 160 songs komen in het boek voorbij, maar je wilt ze natuurlijk ook horen. Dat kan via de Spotify-playlist.

Verder heb ik in het boek diverse websites genoemd die tof zijn om te bekijken en te volgen. Ook die vind je hier. Daarnaast geef ik je leestips en vind je links naar organisaties die van belang zijn als je serieus werk wilt maken van songwriting. Daar vind je vaak ook meer info over muziekrechten, belangenbehartiging en dat soort zaken.

Het boek ‘Zo word je een songwriter’ komt voort uit de Songwriterschool, waar je cursussen, camps en masterclasses kunt volgen om je skills te verbeteren. Heb je vragen, mail die dan naar boek@songwriterschool.nl.

Deze pagina is een aanvulling op het boek; de informatie wordt waar nodig uitgebreid en geactualiseerd, zodat de inhoud van het boek steeds up-to-date is.

Ik wens je veel plezier.! En als je het boek nog niet hebt, bestel het dan hieronder.

 

Peter

Peter van Vleuten, docent Songwriterschool

Logo Bax Shoop

ZO WORD JE EEN SONGWRITER

Handboek voor startende songwriters

Logo Bax Shoop

ZO WORD JE EEN SONGWRITER

Handboek voor startende songwriters

Beluister de
Spotify playlist

Meer dan 160 songs die in het boek worden genoemd, allemaal op een rij in één playlist. In de credits kan je vaak meer vinden over de songwriters die verantwoordelijk zijn voor het schrijven van de hits.

De songs staan in de volgorde waarmee ze in het boek worden genoemd.

Abonneer je op de playlist en je krijgt bericht als er nieuwe tracks zijn toegevoegd!

YouTube:

Rick Beato

Rick Beato heeft sinds de jaren tachtig gewerkt als muzikant, songwriter, audio-engineer en platenproducent, en doceerde hij muziek aan verschillende universiteiten. Hij heeft tientallen video’s over songwriting, productie, mixing en harmonieleer. Superaanstekelijk!

Berklee Online

Het wereldberoemde muziekinstituut Berklee College of Music biedt superveel gratis lessen en tutorials aan via YouTube. Je kunt zelfs online een complete studie volgen, ook op het gebied van songwriting. Maar check eerst eens een paar van de video’s die je gratis kan bekijken!

Four Chord Song

Deze video is al van 2009, maar nog steeds hilarisch. Het Australische trio Axis of Awesome rijgt hier in enkele minuten maar liefst 40 hits aan elkaar, die allemaal dezelfde chord progression gebruiken: I – V – vi – IV. De Four Chord Song, niet weg te denken uit de pophits van de afgelopen 50 jaar …

Songwriterschool

Bij de Songwriterschool leer je om je skills te vergroten bij het schrijven van liedjes. Of je nu een beginnende singer-songwriter bent of al wat ervaring hebt,. Cursussen, workshops, masterclasses en camps. Met aandacht voor songteksten schrijven, muziek componeren en melodie bedenken.