special

SCHRIJF JE EIGEN KERSTHIT

donderdag 23 november 2023

 

Donderdag 23 november 2023, 20:00 uur

Special – Schrijf je eigen kersthit

Leer de ingrediënten voor een Xmas evergreen

In deze grappige én leerzame clinic kom je erachter welke elementen onmisbaar zijn voor een geslaagde kersthit. De rendierbelletjes natuurlijk (hoewel sommige songwriters ook vinden dat dat écht niet meer kan). Maar ook de akkoordencombinaties en de tekstuele thema’s zijn beslissend. Welke? Dat bespreken we in deze workshop. Je krijgt alle bouwstenen om je eigen kersthit te schrijven.

Elk jaar strijden steeds weer nieuwe songs om de titel ‘zomerhit’, ‘carnavalskraker’ of ‘voetbalhymne’. Maar kersthits zijn al decennia dezelfde, en slechts heel af en toe komt er eentje bij. Hoe kan dat? En wat zijn de voorwaarden waar een succesvolle kersthit aan moet voldoen? We gaan onder andere in op de volgende onderwerpen.

  • Voorwaarden voor een typische kerstmelodie
  • Waar ‘moet’ een kersthit over gaan? De 5 belangrijkste thema’s
  • Meest gebruikte toonsoorten
  • Effectieve akkoordenschema’s
  • Keywords in christmas evergreens
  • Sleigh bells yes or no?
  • Wie gaat jouw kersthit zingen?
  • The ‘Secret Christmas Chord’

De volgende kersthit is van jou!

Na deze sessie staat niets jou meer in de weg om Mariah Carey, Bing Crosby, Chris Rea en Wham! uit het water te blazen. Of, als je iets minder ambitieus bent, je familie en vrienden deze kerst te verrassen met een persoonlijke evergreen. Eentje waar ze elk jaar weer om zullen vragen!

Blijvend resultaat

Ook na december pluk je voor altijd de vruchten van deze workshop, want je leert sowieso een hoop handige dingen op het gebied van akkoorden, lyrics, en songwriting-in-opdracht.

Geef je nu op!

Ga je mee naar Winter Wonderland? Geef je dan nu op voor deze special.

Donderdag 23 november 20:00 – 22:00 uur via Zoom
Deelname: € 40

Voorwaarden

Songwriterschool gaat zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier hoe we je gegevens gebruiken en beschermen. Door je aan te melden ga je hiermee akkoord.

Telefoon

+31 6 51161323

Instagram